TOCĂNIŢĂ DE ARDEI

► Ingrediente
►2 cepe
►2 linguriţe boia, dulce sau iute
►2 ardei graşi roşii
►2 ardei graşi galbeni
►4 roşii în bulion
►o tijă ţelină
►2 căţei usturoi
►2 linguri bulion
►un tub pastă de ardei dulce
►2 linguri ulei
►4 ciuperci albe
►sare

► Preparare:
1. Se curăţă legumele de coajă sau de seminţe, în funcţie de ce este cazul, şi se spală.
2. În ulei încins, se pun la călit ceapa tăiată mărunt, ardeii graşi, ţelina tăiată rondele şi usturoiul. Se lasă 10 minute şi se adaugă ciupercile feliate. Se acoperă cu un capac şi se lasă 20 de minute pe foc.
3. Între timp, se amestecă bu-
lionul cu pasta de ardei, roşiile în bulion tăiate mărunt, boiaua, sare şi apă. Sosul se pune la fiert, peste celelalte legume şi se mai lasă în jur de 10 minute, până ce scade puţin.

Loading...