Tocăniţă cu ceapă şi carne

►800 g pulpă de vită
►500 g ceapă mică
►sare grunjoasă
►500 g pulpă de roșii
►piper negru măcinat
►1-2 frunze salvie
►100 ml vin roșu
►o linguriță miere
►20 ml ulei de floarea-soarelui
►1-2 legături pătrunjel
►1-2 frunze tarhon
1. Se spală bucata de carne într-un jet de apă rece, se șterge cu un șervet absorbant și se taie cubulețe.
2. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se călesc cubulețele de carne. Se înăbușe la foc mic și se stropesc cu apă călduță.
3. După ce s-a frăgezit carnea, se adaugă ceapa curățată și spălată în prealabil. Se înăbușe în sucul propriu și, când a devenit transparentă, se adaugă vinul roșu și mierea. Se lasă să fiarbă înăbușit, se adaugă frunzele de salvie și de tarhon și, spre final, se pune piureul de roșii. Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
4. După ce a scăzut și s-a rumenit bine, se scoate din cuptor și se servește ornată cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Loading...