Tocană ungurească

Tocană ungurească

Nu vă spun ce poftă mi s-a făcut de o tocană ca aceasta…Și vouă vă place?

Ingrediente:

  • 2-3 cârnați
  • 3 cepe
  • 5 ardei grași, roșii și verzi
  • o linguriță boia dulce
  • o linguriță boia iute
  • o conservă roșii în bulion
  • o lingură ulei
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1. În ulei încins se pune ceapa tăiată peștișori la călit până devine translucidă. Se pune boiaua și se lasă aproximativ un minut pe foc.
    2. Se pun ardeii tăiați fâșii lungi, apoi roșiile, se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă la
    foc mic 30 de minute, acoperit cu un capac.
    3. Cârnații tăiați felioare se prăjesc, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente și se mai lasă 10 minute pe foc. Se aduce tocana la masă cu pătrunjel deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock