TOCANĂ SÂRBEASCĂ

► Ingrediente
► 800 g fleică de porc
► 50 g unt
► 1-2 legături usturoi verde
► 2 ardei iuți
► 2-3 ardei capia
► sare grunjoasă
► piper negru și roșu
► 3-4 linguri ulei de măsline
► 100 ml vin alb dulce
► cimbru uscat și măcinat

► Preparare:
1. Fleica de porc se spală și se feliază în bucăți foarte subțiri. Se condimentează cu sare, piper, cimbru măcinat și se stropește cu uleiul de măsline și vinul dulce. Se lasă să se macereze la frigider.
2. Între timp, ardeiul capia se coace și se curăță.
3. Usturoiul se călește în puțin unt, cât să devină transparent și apoi se adaugă carnea. Se călesc la foc mediu și, după ce s-a pătruns bine, se adaugă ardeiul iute, tăiat fâșiuțe, și ardeiul capia copt și se bagă în cuptor cât să se rumenească.

Loading...