Tocană de vițel

Tocană de vițel

Ai manca niște carne de vită dar îți este teamă că va iesi prea tare și nu va putea fi mancată? Dacă pregătești rețeta asta de tocană vei savura cea mai fragedă carne de vită pe care ai gustat-o vreodată!

Ingrediente:

  • 600 g carne de viţel
  • 2 fire praz
  • o ceapă
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri făină
  • un cub concentrat de vită
  • 3 linguri ulei
  • 6 ciuperci proaspete
  • o foaie dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

1. Într-o cratiţă cu fund dublu
se pun la călit în ulei ceapa
tocată şi partea albă a prazului
tăiată rondele. După ce se
înmoaie, se pune carnea tăiată
cubulețe și trecută prin făină. Se
presară cu sare şi se amestecă.
2. Apoi, se presară concentratul
de vită, se pune foaia de dafin,
se acoperă cu apă şi se lasă la
fiert 30 de minute.
3. Se pun la fiert morcovii tăiați
rondele şi ciupercile feliate și se
mai lasă 10 minute. Se adaugă
cartofii, se potrivește gustul de
sare și piper și se lasă 20 de
minute la cuptor. Tocana de vițel se aduce la masa presărată cu verdeață, după gust.

Credit foto: Shutterstock

Loading...