Tocană de vițel

Tocană de vițel

Când copiii fac mofturi la mâncare pun repede cratița pe foc și fac această tocană de vițel. Garantat o vor mânca și eu nu mai am parte de mofturi. Verifică, și tu te vei îndrăgosti de rețeta asta de tocană de vițel!

Ingrediente:

  • un kg carne de viţel
  • un cârnat picant (chorizo)
  • 2 conserve pulpă de roşii
  • 150 g măsline
  • 4 cepe
  • 3 cartofi
  • un căţel usturoi
  • o lingură ulei
  • 5-6 fire pătrunjel verde
  • 1. Carnea se taie cuburi, iar ceapa se toacă
    mai mare și se pun la călit în ulei, amestecând
    continuu.
    2. Se îndepărtează membrana de pe cârnatul
    picant care apoi se taie rondele şi se
    adaugă peste ceapă și carne.
    3. Se pun roşiile şi măslinele, se acoperă cu
    un capac şi se lasă o oră la fiert.
    4. Spre final, se pun cartofii tăiaţi cuburi
    mari şi usturoiul. Se mai lasă pe foc cât să
    fiarbă cartofii. Vasul cu tocană de vițel se aduce la masă
    ornată cu pătrunjel verde tocat.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise