Nu ai mai mâncat de multă vreme o tocană suculentă? Rețeta noastră de tocană de vită este apreciată de multă lume și niciodată nu a dat greș!

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • o ceapă
  • 2 foi dafin
  • câteva picături sos picant
  • 500 ml apă
  • un cub concentrat de vită
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • un fir țelină
  • sare
  • piper
  • Preparare:

    1. Carnea tăiată bucăți, făina,
    piperul și sarea se pun într-o
    pungă, se amestecă bine și
    apoi se călesc în ulei. Se scot și
    se pun în oala sub presiune.
    2. În același ulei se pune ceapa
    tocată la călit și apoi se pune
    peste carne. Se adaugă sosul
    picant, apa și concentratul.
    3. Se pun morcovii tăiați
    rondele, cartofii cuburi și țelina
    cubulețe. Se adaugă foile de
    dafin și se fierb 30 de minute,
    din momentul în care oala
    fluieră. Se scoate din oală cu
    spumiera, se aruncă dafinul și
    se aduce această tocană de vită la masă.