Ingrediente

  • 800 g carne de vită
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 200 g mazăre
  • 2-3 morcovi
  • 2 linguri făină
  • 3 căței usturoi
  • 150 ml vin roșu sec
  • 600 ml supă sau apă
  • o foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 1. Într-o cratiță cu fund dublu se încinge uleiul și se rumenește carnea. Se scoate și se pune ceapa tăiată peștișori. Se amestecă, se lasă un minut-două cât să se înmoaie și se pune făina. Se toarnă vinul.
    2. Se adaugă carnea, se pun supa, foaia de dafin, usturoiul tocat, se presară cu sare și piper și se lasă la fiert două ore.
    3. După acest timp se adaugă morcovii, se lasă 10 minute la fiert, apoi cartofii, se lasă să fiarbă și aceștia și, la urmă, se pune mazărea, care se mai lasă la fiert maximum 10 minute.

    Sursa foto: Shutterstock