Câteodată, pur și simplu, simțim nevoia să mâncăm ceva fără carne indiferent dacă este post sau nu. Pentru astfel de momente avem o tocană de vinete deliciosă!

Ingrediente2 vinete
  • o ceapă
  • o lingură bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 1. Vinetele se taie rondele care
    se presară cu sare și se lasă
    10 minute.
    2. Între timp, ceapa tăiată mărunt
    se pune la călit.
    3. Se șterg vinetele de zeama
    pe care au lasat-o, se taie
    cuburi și se pun peste ceapă.
    Se călesc 2-3 minute și apoi se
    presară cu piper, se toarnă apa
    și se lasă la fiert 20 de minute.
    4. Se pune bulionul desfăcut
    cu puțină apă și se mai lasă
    pe foc 10 minute. Tocana de vinete se servește
    cu pătrunjel sau cu orice altă
    verdeață, după gust.