TOCANĂ DE MIEL

► Ingrediente
► 2 kg pulpă de miel din faţă
►2 linguri ulei
►100 g unt
►2 cepe
►50 g făină
►o lingură bulion
►un kg cartofi
►250 ml vin alb
►un căţel usturoi
►500 g morcovi
►200 g fasole verde
►200 g mazăre
►sare
►piper

► Preparare:
1. Se taie carnea în bucăţi, care se sărează şi se piperează şi se rumenesc în ulei. Se adaugă ceapa tăiată peştişori, usturoiul, morcovii tăiaţi rondele, făina şi bulionul. Se toarnă vinul şi se completează cu apă cât să acopere carnea. Se acoperă cratiţa cu capac şi se lasă la foc mic fără a amesteca o oră.
2. Cartofii se fierb şi apoi se curăţă şi se rumenesc în unt. Fasolea şi mazărea se fierb în apă clocotită şi se strecoară.
4. După ce carnea a fiert, se adaugă legumele şi se mai lasă să fiarbă 10 minute împreună.

Loading...