Tocană de inimi cu ciuperci

tocană de inimi cu ciuperci

Tocană de inimi cu ciuperci am încropit ntr-o seară când nu mai avea mare lucru prin frigider sau congelator. A ieșit o bunătate pentru care am primit și laude! 

Ingrediente pentru tocană de inimi cu ciuperci:

250 g inimioare de pui
o conservă ciuperci
o ceapă
250 ml smântână de gătit
1/2 legătură pătrunjel
o lingură ulei
sare
piper

1. În ulei se pune ceapa tocată la călit și, când s-a înmuiat, se adaugă inimioarele bine spălate.
2. Se lasă un minut, se acoperă cu apă, se pune capac și se fierbe 30 de minute.
3. Se adaugă apoi ciupercile, întregi daca sunt cât o înghițitură, și se mai lasă 10 minute la fiert, adaugând puțină apă.
4. Se pune smântâna, se mai lasă 5 minute la fiert, se trage de pe foc, se potrivește de sare și piper și se aduce la masă cu verdeață.

Nu vrei să faci și o plăcintă cu ciuperci?