Tocană de gălbiori

tocana-de-galbiori

Pentru o masă împreună cu întreaga familie vă recomand delicioasa tocană de gălbiori…vei șterge cu pâine tot sosul din farfurie! 

Ingrediente pentru tocană de gălbiori:

● 250 g gălbiori

● 2 cepe
● 4 căței usturoi

● o lingură unt
● o lingură ulei

● 150 ml vin alb sec
● 2 linguri smântână

● o lingură muștar
● cimbru

● 3-4 fire pătrunjel

● sare

● piper

1. În unt topit amestecat cu ulei se pun ceapa tocată și usturoiul tăiat feliuțe la călit. Se lasă 3-4 minute.
2. Se pun apoi gălbiorii, se lasă 20 de minute. Se adaugă vinul, muștarul, smântâna, cimbrul și se mai lasă la fiert 10 minute.
3. Se potrivește gustul de sare și piper și se aduce la masă cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Sursa foto:Shutterstock