Ingrediente

  • 200 g bame uscate
  • 300 g carne vițel
  • o ceapă mare
  • ● 2 morcovi
    ● 200 g măsline amestecate
    ● 2 linguri bulion
    ● 2 linguri ulei
    ● o lingură făină

    1. Se călește ceapa în uleiul încins și, după ce s-a înmuiat, se adauga carnea tăiată cubulețe.
    Bamele se pun la umflat în apă caldă. Se lasă să-și schimbe carnea culoarea și se adaugă morcovii tăiați rondele. Se acoperă cu apa, se pun bamele și se lasă la fiert circa 20 de minute.
    2. Între timp, măslinele se dau într-un clocot, se aruncă apă și se pun peste carne.
    3. Se mai fierb 10 minute, se adaugă bulionul desfăcut cu puțină apă și amestecat cu făină. Se lasă la fiert 10 minute.

    Sursa foto:Shutterstock