Tocană cu soia

Tocană cu soia

Mulți spun că nu le place soia dar nici nu știu cum s-o gătească. De fiecare dată când am făcut această tocană s-a mâncat pe nerăsuflate și mulți nici nu și-au dat seama că este vorba despre soia și nu despre carne tocată.

>h2>Ingrediente:

  • o pungă granule de soia
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 5 roșii în bulion
  • 4 cartofi
  • o linguriță boia
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Granulele de soia se pun la hidratat o oră, în apă clocotită.
    2. În ulei, se călesc ceapa și ardeii tăiați, se adaugă granulele bine scurse. Se lasă la călit ca și cum ar fi carne și, în momentul în care e gata, se adaugă boiaua. Se lasă 2 minute și se adaugă cartofii.
    3. Se toarnă apă cât să acopere și se lasă la fiert 15 minute. Apoi, se pun roșiile tăiate mărunt și sucul lor.
    4. Se lasă la fiert, verificând stadiul de fierbere a cartofilor. Se potrivește de sare și piper și se aduce la masă.