Tobă

Ingrediente:
►vezică sau stomac de porc
►o limbă de porc
►ceapă
►rinichi de porc
►o bucată ficat de porc
►jumătate inimă de porc
►o ureche de porc
►700 g carne de porc slabă
►sare
oţet
►piper negru măcinat
►1-2 foi dafin
►ienibahar

1. Se pregăteşte pentru început vezica de porc, în care va fi introdusă compoziţia pentru tobă. Fie că este vezica sau stomacul porcului, acestea se curăţă, se spală şi se freacă cu ceapă şi oţet. Se lasă apoi câteva ore în oţet şi sare.
2. În acest timp, se pregătesc ingredientele. Se spală şi se pun să fiarbă toate în aceeaşi oală, cu excepţia ficatului. Se adaugă sare, piper, ienibahar şi foi de dafin.
3. Ficatul se lasă câteva minute în lapte şi apoi se fierbe maximum 40 de minute. După ce se scoate, se acoperă pentru a nu se usca. Se verifică dacă celelalte ingrediente au fiert şi se scot din zeamă.
4. Se taie cuburi mai mici, se introduc în vezică sau stomac şi apoi se coase uşor să nu se rupă. Se aşază pe un platou, deasupra se pune un fund de lemn şi peste lemn o greutate pentru a presa toba. Se serveşte la aperitiv.

Loading...