În fața tuturor celor prezenți, familia regală reunită, dar și familii regale din întreaga Europă, regina a spus, vizibil emoționată: ”Este un privilegiu pentru orice mamă să poată ține un toast pentru fiul ei, la cea de-a 70-a aniversare.

Înseamnă că ai trăit suficient pentru a-ți vedea copilul crescând. E ca și cum ai plantat un copac și poți să-l vezi crescând”.

Regina a făcut o referire și la propria mamă, care a trăit suficient pentru a o vedea împlinind aceeași vârstă.

În același discurs, monarhul în vârstă de 92 de ani l-a lăudat pe Charles pentru acțiunile sale caritabile, dar și pentru energia sa în a conserva mediul – calități care îl fac un moștenitor al tronului care se poate compara oricând cu alții, din istorie, a mai spus ea.

În plus, a ținut să sublinieze și calitățile sale de tată. L-a descris ca fiind un om ”pasionat și creativ”. În treacăt sau nu, a făcut o referire și la soția acestuia, Camilla, o remarcă neașteptată pentru cei prezenți. Neașteptată ținând cont de faptul că, în tinerețe, ea și prințul consort Philip, soțul ei, nu au fost de acord ca Charles să o ia de soție, dat fiind faptul că nu mai era virgină, ceva inacceptabil în acea vreme.

 Alături de familia regală britanică, la petrecerea dată la Palatul Buckingham au fost prezenți de la prințesa Mary a Danemarcei până la regele Juan Carlos al Spaniei.

Vezi și Ritualul ceaiului la palat. Cum îl beau regina Elisabeta și prințul Charles

Citește și: