Știi că lichiorul Amaretto este secretul unui tiramisu reușit?

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 350-400 g pișcoturi
  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 300 ml cafea concentrată
  • 4 linguri lichior Amaretto
  • 50 g cacao
  • Preparare:

    1. Gălbenușurile se mixează cu
    zahărul, până când se obține
    o cremă albicioasă, care se
    amestecă cu mascarpone.
    2. Albușurile se bat spumă, iar
    spuma obținută se amestecă
    ușor în crema de mascarpone.
    3. În amestecul de cafea cu
    Amaretto se înmoaie jumătate
    dintre pișcoturi, care se vor forma
    primul strat, de tiramisu,
    pe fundul unei tăvi.
    Peste acestea se va întinde
    jumătate din cantitatea de
    cremă. Se repetă operațiunea
    cu pișcoturile și crema rămase.
    Tiramisu se presară cu cacao și
    se dă la frigider peste noapte.