Oțetul poate fi preparat din aproape orice aliment care conține zaharuri naturale prin fermentare. Oțetul rezultat va avea gustul originar, cum ar fi de mere, struguri orez etc. Acesta poate fi folosit la prepararea mâncării sau a salatelor. Cei care suferă de hiperaciditate gastrică se pot delecta cu câteva tipuri de oțet mai puțin acide.

Tipuri de oțet mai puțin acide. Oțetul balsamic

Oțetul balsamic a fost prima dată preparat în localitatea Modena din Italia. Oțetul balsamic tradițional este preparat din strugurii albi și dulci din soiul trebbiano. Aceștia ar trebui culeși t mai târziu pentru a deveni foarte dulci. Din mustul lor presat la rece se va prepara oțetul. Acesta va fi lăsat la macerat 6 până la 25 de ani în butoaie de lemn. De aici, aroma subtilă și complexă și prețul piperat. Oțetul balsamic preparat pentru comerț larg se găsește și la noi în supermarketuri. Acesta este lăsat la macerat între 6 luni și 2 ani. Chiar dacă nu este preparat atât de laborios precum cel tradițional, păstrează o aromă deosebită, dulce-acrișoară.

Citește și: Cele mai parfumate tipuri de oțet și la ce folosesc

Tipuri de oțet mai puțin acide recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu BojorOțetul de orez are cea mai mică aciditate. Este indicat pentru cei care au diverse afecțiuni ale stomacului și nu suportă oțeturile mai acide. Tot pentru cei care nu suportă oțetul obișnuit, poți pune la salată lămâie. Totodată, se poate prepara un tip de oțet medicinal din coaja a două lămâi bio după cum urmează: ”Coaja lămâilor se lasă la macerat timp de 8 zile în 200 ml de oțet. Se strecoară și se depozitează ferit de lumină și căldură. Preparatul poate fi folosit pentru badijonări de două ori pe zi, contra negilor”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com