Bucură-te de beneficiile exfolierii

Pielea noastră se reînnoiește tot timpul. Zi de zi creează noi celule și le îndepărtează pe cele îmbătrânite. Pentru a avea o piele netedă și catifelată la nivelul picioarelor, trebuie să îndepărtăm celulele moarte de la suprafața pielii. Poți face acest lucru folosind o cremă exfoliantă specială sau soluții preparate în casă. Într-un bol potrivit, amestecă patru lingurițe de zaț de cafea, două lingurițe de zahăr brun, o linguriță de miere și șase lingurițe de ulei de măsline sau cocos. Cu scrubul obținut masează ușor picioarele, insistând în zonele afectate de celulită. Exfolierea manuală cu particule abrazive nu doar că lasă pielea vizibil mai catifelată, ci și îmbunătățește circulația, prevenind apariția celulitei.

Folosește produse de calitate pentru epilare 

Pe lângă curățare și tonifiere, exfolierea picioarelor mai are un rol important: împiedică creșterea firelor de păr sub piele și pregătește terenul pentru o epilare corectă. De aceea, înainte de îndepărtarea firelor de păr este indicat să aplici un tratament de exfoliere. Pentru a ușura procesul și a preveni durerea, tot înainte de epilare poți face un duș cu apă caldă care va deschide porii, iar extragerea firelor are loc mai ușor și cu risc minim de iritații. Tot pentru a preveni iritațiile este recomandat să folosești doar produse de calitate și metode de epilare eficiente. De exemplu, epilarea cu ceară caldă este o metodă cu rezultate foarte bune de care te poți bucura atât la salon, cât și la tine acasă. Tot ce ai nevoie este un set de benzi de hârtie, un dispozitiv de încălzit ceara pe care îl conectezi la priză și în care atașezi flaconul cu ceara de epilat. Cu un astfel de aparat te poți bucura de rezultate în confortul casei tale, iar pielea rămâne ta catifelată aproximativ 3-6 săptămâni. În plus, părul crește din ce în ce mai rar pe măsură ce te epilezi mai des.

Bucură-te de băile relaxante 

Dacă dorești să ai picioare frumoase, îngrijite, cu călcâiele fine, băile cu bicarbonat de sodiu sunt un bun remediu. În doi litri de apă caldă adaugă două linguri cu bicarbonat de sodiu, pune picioarele la înmuiat timp 15-20 de minute, apoi folosește o piatră ponce pentru a îndepărta porțiunile de piele moartă. Clătește bine cu apă caldă, șterge picioarele cu un prosop mai abraziv, apoi aplică o cremă hidratantă și câteva picături de ulei de cocos. În felul acesta călcaiele tale vor fi fine și curate.

Stimulează circulația la nivelul picioarelor

Circulația sanguină deficitară în picioare poate duce și la apariția varicelor, a cârceilor și a altor simptome mai mult sau mai puțin complicate. Pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și a avea picioare sănătoase mult timp, indicat este să pui sângele în mișcare prin exerciții fizice regulate practicate acasă sau la serviciu. Dacă lucrezi la birou, este recomandat ca la fiecare jumătate de oră să te ridici de pe scaun și să mergi puțin. Ia-ți un suport mobil pentru picioare sau o minge de fitball pentru a face câteva exerciții simple cât timp stai pe scaun. Seara, stai câte 10-20 de minute cu picioarele ridicate la perete sau dormi cu ele ușor ridicate deasupra nivelului capului.

Atunci când dorești să îți menții picioarele în formă, tonifiate și cu o piele netedă, nu este nevoie de metode foarte complicate. Sunt suficienți câțiva pași pe care să îi practici cu perseverență. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu profihairshop.ro