Cei doi au denunțat violenţele împotriva femeilor, o chestiune arzătoare în această ţară.

Ducele şi ducesa de Sussex au sosit în Cape Town luni după-amiază, împreună cu fiul lor, în prima vizită oficială în familie a cuplului princiar britanic.

Imediat după ce au debarcat, Harry şi Meghan au mers, fără fiul lor, în Nyanga, unde au participat la un atelier de autoapărare oferit tinerelor fete. fanii lro au observat că foarte puține au fost momentele când cuplul nu s-a ținut de mână.

Flagelul violenţei împotriva femeilor „zguduie” Africa de Sud, unde 110 violuri sunt înregistrate în fiecare zi şi unde 30 de femei au fost ucise de soţii lor doar în luna august. Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunţat săptămâna trecută un plan de urgenţă.

„Am vrut să mă asigur că prima vizită în familie (…) se concentrează pe provocările importante cu care se confruntă milioane de sud-africane”, a spus Harry, care a fost întâmpinat în Nyanga cu cântece, dansuri şi pancarte cu mesaje precum „Am dreptul să trăiesc în pace” sau „Unite pentru drepturile copiilor”.

„Pentru a reveni la ceea ce a spus preşedintele vostru săptămâna trecută, niciun bărbat nu s-a născut pentru a răni femei (…) acest ciclu trebuie oprit”, a adăugat el.

„Este vorba despre redefinirea masculinităţii (…) Schimbarea soseşte”, a spus Harry.

Soţia sa, foarte zâmbitoare, îmbrăcată într-o rochie alb cu negru, a dat asigurări că „drepturile femeilor şi fetelor” reprezintă „o cauză apropiată sufletului său”.

„Când femeile sunt preţuite, întreaga comunitate înfloreşte”, a adăugat Meghan, care afirmă că este „mamă, soţie, femeie, femeie de culoare şi soră”.

Meghan nu mai poate purta chiar orice

Pe parcursul zilei, Meghan Markle a mai schimbat o ținută, o rochie albastră, la care a purtat platforme.

Iar vizitele continuă, marți dimineață ducesa de Sussex optând pentru o pereche de jeanși negri, o cămașă albă și o jachetă de blug albastră. De această dată, a renunțat la tocuri, fiind încălțată comod.

Ținuta o avantajează, dar burtica tot îi e vizibilă, iar jacheta strâmtă arată că nici brațele proaspetei mămici încă nu arevenit la forma de odinioară. E diferență mare între Meghan cea de dinainte, când putea purta absolut orice și arăta fantastic, și Meghan cea de acum, mamă, când trebuie să-și aleagă cu mai multă grijă ținutele, pentru că nu toate o avantajează.

Prima apariție în public a prințului Harry și a lui Meghan Markle de când s-au retras din familia regală. Au ajuns la MiamiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

În timpul turneului lor de zece zile în Africa de Sud, prinţul Harry va călători apoi singur în Botswana, Angola şi Malawi, unde va participa la activităţi precum plantarea copacilor într-o rezervaţie naturală, va asista la acţiuni anti-braconaj şi va vizita proiecte dedicate luptei anti HIV/AIDS, în timp ce soţia sa va rămâne în Africa de Sud pentru a-şi onora mai multe angajamente.

Vezi și Prințul Harry și Meghan au luat drumul Africii, împreună cu Archie, de numai 4 luni. Meghan va face un gest rar

Citește și: