E un actor fascinant și un adevărat sex-simbol al aniilor `70 , pe care îl știe toată lumea din celebrul film „Propunere indecentă”, unde a jucat rolul unui multi-milionar excentric, pe nume John Gage, care îi oferă personajului principal din film, Diana, interpretată de Demi Moore, fabuloasă sumă de 1.000.000 de dolari ca să petreacă o noapte de amor cu el.

Are o carieră de peste 50 de ani în cinematografie și a frânt inimile multor femei celebre, fiind considerat un bărbat fatal. Înalt, frumos, cu un corp atletic, cu o carismă puternică și o voce răvășitoare nu e de mirare că Redford a fost poreclit băiatul de aur al Americii, predecesorul lui Brad Pitt. De altfel, în anul 1998, revista “People” l-a desemnat cel mai sexy bărbat din lume.

A fost un adevărat sex-simbol al aniilor `70, dar a fost nevoit să se retragă din actorie, pentru că…a început să-și uite replicileSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Citește și: O poză cât o mie de cuvinte. Fotografia cu care Tavi Clonda a cucerit internetul. Detaliul observat de fani

A fost desemnat cel mai sexy bărbat din lume

Considerat unul dintre cele mai mari talente ale filmului american, Robert Redford a creat câteva dintre cele mai romantice scene din cinematografia, printre care amintim „The Way We Were”, cu Barbra Streisand, „ Out of Africa”, alături de o Meryl Streep,  în „Propunere indecentă”, alături de Demi Moore, sau în „Desculți în parc”, alături de Jane Fonda. Însă, nici la 83 de ani nu arată rău.  Ce-i drept a devenit doar o umbră a bărbatului sexy care era. Deși timpul și-a pus amprenta pe chipul lui, acesta uimește cu fiecare apariție a lui prin eleganță.

 

A anunțat că se retrage din actorie

Charles Robert Redford Jr. s-a născut la 18 august 1936, într-un cartier multicultural din Santa Monica, California, fiind fiul Marthei Hart, şi a lui Charles Robert Redford Sr. La sfârșitul anului trecut, a anunțat că se retrage din actorie după ce va încheia munca la ultimele sale două proiecte cinematografice — „Our Souls at Night”, în care joacă alături de Jane Fonda și „Old Man With a Gun”, în care mai apar Casey Affleck și Sissy Spacek,  pentru că a început să-și uite replicile, dedicându-se acum doar regiei.

„Am obosit să joc în filme. Sunt o persoană nerăbdătoare și în consecință îmi este greu să repet anumite scene. În acest moment al vieții mele, sunt mulțumit că nu depind de nimeni. Odată ce vor fi terminate am să-mi iau la revedere de la actorie și am să mă ocup doar de regie”, a spus el, în urmă cu doi ani.

Deși este celebru pentru cariera sa de actor, Redford a câștigat un premiu Oscar în 1981 pentru regie cu filmul „Ordinary People”. El a mai primit un Oscar onorific, pentru întreaga carieră, în 2002.

Citește și: