Ingrediente:

  • un kg cartofi noi
  • 2 cârnaţi de casă
  • 200 g morcovi mici
  • un ardei gras
  • o ceapă uscată
  • o crenguţă rozmarin
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Morcovii se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi, între timp, se curăţă cartofii şi se taie pe lung,
    dacă sunt prea mari.
    2. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc cârnaţii porţionaţi. Se scot, şi în acelaşi ulei se rumeneşte uşor
    ceapa tăiată în patru.
    3. Se scoate şi se pune ardeiul tăiat fâşii, care se scoate după ce s-a înmuiat. Se pun cartofii la prăjit.
    4. După ce s-au rumenit cartofii, se adaugă morcovii bine scurşi de apă, ceapa, ardeiul, cârnaţii, se pune rozmarinul şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se verifică de sare şi piper şi se aduc la masă.

    Sursa foto: Thinkstock