Dacă nu ai mai auzit de ea, află că joacă în continuare în filme. De altfel, ea urmează să fie recompensată pentru întreaga activitate de Academia Europeană de Film (EFA) cu distincţia European Achievement in World Cinema Honor.

Actrița va primi distincţia în cadrul celei de-a 32-a ediţii a premiilor Academiei Europene de Film, desfăşurată la Berlin, pe 7 decembrie.

European Achievement in World Cinema Honor este o distincţie acordată unui cineast european care a demonstrat un impact global în industria de cinema.

O actriță valoroasă

Juliette Binoche a fost recompensată în trei rânduri de Academia Europeană de Film. Mai întâi, pentru ”cea mai bună actriţă europeană” cu rolul din ”The Lovers on the Bridge”, de Leos Carax, în 1992, apoi pentru interpretarea din ”The English Patient”, în regia lui Anthony Minghella, în 1997, care i-a adus şi un premiu Oscar la categoria ”cea mai bună actriţă într-un rol secundar”. În 2001, Binoche a primit premiul publicului în cadrul galei EFA la categoria ”cea mai bună actriţă europeană” pentru partitura din ”Chocolat”, în regia lui Lasse Hallström.

Actrița a debutat în 1985, când a avut un mic rol în drama ”Je vous salue, Marie”, de Jean-Luc Godard, dar interpretarea sa magistrală din ”Rendez-vous”, de André Téchiné, lansat în acelaşi an, a reprezentat adevăratul debut al său în cinematografia europeană.

Succesul internaţional a venit trei ani mai târziu odată cu rolul din ”The Unbearable Lightness of Being”, în regia lui Philip Kaufman, unde joacă alături de Daniel Day-Lewis. Această peliculă lansată în 1988 continuă să fie unul dintre cele mai mari succese comerciale din cariera actriţei, alături de ”The English Patient”,”Chocolat” şi pelicule mai puţin apreciate de critică precum ”Godzilla” şi ”The Ghost in the Shell”.

in 1996, in Pacientul englezSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Niciodată căsătorită

Puțini știu însă că Juliette Binoche este și dansatoare și că nu s-a căsătorit niciodată. Din relația de trei ani cu scufundătorul profesionist André Halle a rezultat un fiu, Raphaël, iar din cea de cinci ani cu actorul Benoît Magimel, o fiică, Hana. Între 2003 – 2005, actrița a format un cuplu cu Patrick Muldoon. Ulterior, în 2014, cei doi au reluat relația, ei fiind împreună și în prezent.

Născută la Paris, din părinți artiști, care practicau inclusiv actoria, Juliette are și origini poloneze, din partea mamei sale. Bunicii din partea mamei sale, actori și ei, au fost în lagărul de la Auschwitz.

Vezi și S-a operat atât de mult până a ajuns de nerecunoscut. Cum arată în prezent Ramona Gabor GALERIE FOTO

Citește și: