O trupă emblematică și longevivă anunță turneul de ”adio”. Părăsește scena după mai bine de jumătate de secol

The Who anunta turneul de adio

La 55 de ani de la înființare, trupa The Who a anunțat că va scoate pe piață primul album din ultimii 13 ani. Pe lângă vestea bună pentru fani, a dat și o veste mai puțin bună: turneul pe care membrii trupei îl vor susține e foarte posibil să fie ultimul.

Doi membri fondatori ai trupei – solistul Roger Daltrey și chitaristul Pete Townshend -, dar și toboșarul Keith Moon și basistul John Entwistle, care s-au alăturat ulterior, sunt cei care vor pleca în turneu în SUA, acompaniați de o orchestră.

Referindu-se la piesele de pe noul album, membrii trupei au spus că sunt 'balade întunecate', 'heavy rock', 'muzică electronică experimentală', dar și melodii în stilul The Who.

'Probabil e ultimul turneu. Trebuie să fiu realist. Asta e vârsta pe care o am, iar vocea începe să se ducă', a declarat solistul trupei, Roger Daltrey, ajuns la vârsta de 74 de ani. Nici colegii săi nu sunt mai tineri.

În decembrie 2009, solistului trupei The Who i s-a extirpat o excrescență pre-canceroasă de pe o coardă vocală. De atunci, a avut mare grijă de vocea sa, neavând voie să susțină concerte în zile consecutive.

Vezi și Gata! Și-a luat adio de la fani. Un celebru artist și-a încheiat ultimul său turneu, după o carieră de peste jumătate de secol

Citește și: