Termoterapia tibetană te scapă de dureri

termoterapia tibetană

Te doare spatele, suferi de osteoporoză sau ai probleme la ficat? Termoterapia tibetană ar putea fi răspunsul la problemele tale.

Codruț Țuțu, doctor în medicină generală, specialist în acupunctură, apifitoterapie, oncologie si psihologie medicală ne-a explicat cum decurge o ședință de terapie și rezultatele uimitoare pe care le-a obținut, tratându-și pacienții prin această metodă.

Terapie… incediară

„Ședința de termoterapie constă în aplicarea unei creme naturale din plante, ce conține o formulă corespunzătoare afecțiunii tratate, în zona organului bolnav sau în cea corespunzătoare lui. Se acoperă, apoi, cu un prosop umed din bumbac, peste care se toarnă un extract de plante medicinale și alcool medicinal, după care i se dă foc. Pacientul simte o căldură suportabilă. Efectul este dilatarea vaselor de sânge. Astfel, extractele din plante și crema acționează asupra punctelor de acupunctură situate în zona respectivă și pătrund în profunzime, până la organul bolnav. Căldura produsă este ușor suportată de pacient, dar, dacă acesta anunță un disconfort, procedura este oprită imediat', ne-a explicat Dr. Țuțu. Terapia poate fi completată prin acupunctură și fitoterapie.

Este folosită ca adjuvant în:

  • afecțiuni ale coloanei vertebrale (în special artroze sau discopatii);
  • pulmonare;
  • renale;
  • digestive;
  • pancreatice;
  • genitale;
  • osteoporoză;
  • migrene, nevralgii.

Mobilitate regăsită

Termoterapia este de ajutor și în cazul tumorilor benigne sau maligne, dacă localizarea organului bolnav permite tratamentul. Nu poate fi aplicată în zona capului, a sânilor, a inimii sau în partea din față a gâtului. Se efectuează cu prudență în cazul gravidelor, evitând zona pelvină. Pentru afecțiuni localizate în zonele interzise, termoterapia se poate aplica în alte părți ale corpului. De exemplu, pentru afecțiunile cerebrale se aplică pe coloană, în zona cervicală. Dr. Țuțu a folosit cu succes această terapie în cazuri de discopatie lombară, când pacienții aveau dureri foarte puternice, care îi îngreunau mersul. După ședința de termoterapie și acupunctură, s-au simțit bine și și-au recăpătat mobilitatea și durerea a dispărut.'

Efecte miraculoase

„Procedura are, de multe ori, efecte miraculoase. Are eficiență maximă în tratarea durerilor provocate de boli cronice, a afecțiunilor hepatice, în revitalizarea organismului, echilibrarea metabolismului și a funcțiilor digestive. Are efect detoxifiant la nivelul ficatului și revitalizant pentru întregul organism. Astfel, ficatul este eliberat de toxinele acumulate printr-o alimentație necorespunzătoare, excese alimentare sau administrarea unei medicații prelungite pentru diverse afecțiuni. Odată curățate aceste toxine, funcțiile ficatului sunt restabilite. Efectul este unul benefic petnru întregul corp, asigurând și o bună oxigenare a organismului și regenerarea organului tratat.'

Sursa foto: www.chinadaily.com.cn