Ingrediente:

  • 800 g pește alb fără oase
  • 120 ml smântână
  • 4 ouă
  • o ceapă mare
  • 2 căței usturoi
  • 2 felii pâine
  • o legătură pătrunjel
  • o legătură mărar
  • câteva frunze spanac
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde pentru decor
  • 1. În mixer se pun 600 g pește cu ceapa și usturoiul.
    2. Se mixează și apoi se adaugă ouăle, smântâna și miezul de pâine înmuiat și presat. Se pun și verdețurile, sare și piper și se mixează din nou.
    3. Se unge cu unt o tavă de cozonac și se toarnă jumătate din amestecul mixat.
    4. Se așază cele 200 g pește, nu foarte mic tăiat, se acoperă cu restul de amestec mixat și se dă la cuptor, la bain-marie pentru 45 de minute. Această terină de pește se servește decorat cu pătrunjel verde.

    Sursa foto: Shutterstock