Terapia Bowen, vindecare prin relaxare

terapia Bowen

Terapia Bowen este mai puțin cunoscută în România, dar începe să aibă din ce în ce mai mulți adepți. Pare doar un alt tip de masaj, dar este de folos pentru întregul corp, activând puterea de regenerare a organismului.

Terapia Bowen este ”o metodă de terapie complementară, neinvazivă, foarte relaxantă, delicată, extrem de eficientă, nu poate face nici un rău și cel mai important, nu are contraindicații, fiind benefică oricui”, spune dr. Mihaela Mihăilescu, terapeut Bowen.

Tehnică de alungat stresul

Tehnica Bowen are abilitatea de a declanșa mecanismele de autovindecare proprii organismului nostru. Am putea spune că „activează doctorul interior”, mărturisește specialistul. A început să practice acest tip de terapie în urmă cu câțiva ani, după ce a realizat ”că orice ar fi făcut, oricât ar fi dormit, orice tip de schimbare în stilul de viață sau în alimentație aș fi ales, nu era în stare să se mai relaxeze și această situație dura de ani de zile. A apelat la un terapeut Bowen, la îndrumarea unui prieten și în acest fel, din propria experiență, a aflat cât de frumos și eficient lucrează această terapie și a decis să poată ajuta, la rândul ei, oamenii în acest fel uimitor”.

Mesaj, și nu masaj

Se spune despre terapia Bowen că este ”mesaj și nu masaj” pentru că transmite mesaje către creier. Mecanismele declanșate în cadrul sistemului nervos sunt foarte subtile, iar corpul continuă să lucreze și câteva zile după ședință. Spatele este mai drept, dar și organele interne încep autovindecarea. S-a constatat și reglarea ciclului menstrual după câteva ședințe la pacientele care nu aveau menstruație regulată. În perioada în care se face terapia, este indicat și să bei mai multă apă și să faci mișcare (mai ales, să nu stai mai mult de o oră pe scaun fără pauză în care să te ridici). Alte tipuri de masaj trebuie evitate pe parcursul tratamentului pentru ca reacția organismului să nu fie întreruptă. Tehnica Bowen poate fi folosită complementar și în tratamentele alopate, fără ca efectele sale să fie influențate de acestea.

Sursa foto: 123rf.com /  Andras Gyula Csontos