Te macină întrebarea asta? Cum să pari mai înaltă?
Te-ai consolat deja că procesul de creștere se oprește în prima noastră tinerețe. Cât am putut, acolo am rămas… Ești un pic mirată de media de înălțime a tinerelor din ziua de azi, nu-i așa? Ei bine, sociologii spun că este exclusiv rezultatul alimentației, fără să existe date clare despre modificările pe termen lung ce survin în urma acestor transformări.
Dar pentru că tu faci parte din altă generație, când media de înălțime a femeilor era cu cel puțin zece centimetri mai mică, jinduiești în taină să arăți mai impozant, să fii mai înaltă, să pari mai impunătoare. Vestea proastă este că dorințele tale secrete n-au nicio legătură cu înălțimea ci cu atitudinea, dar vestea bună este că se poate păcăli optic cu ajutorul unor artificii stilistice, astfel încât ținuta să te ridice cu câțiva centimetri față de cei reali.

Ce să faci ca să pari înaltă

Poartă tocuri și încălțăminte cu platformă. Este prima regulă. Oricâte elemente grafice ai adăuga în ținuta ta pentru alungirea siluetei, cu balerini sau mocasini în picioare nu vei reuși mare lucru.
Poartă bluze și topuri cu decolteu în V sau anchior larg. Se pare că acea despicătură care descoperă gâtul, sternul și o parte din bust creeayă un efect de subțirime pe verticală.
Ferește-te de printuri mari în partea de jos a ținutei care au efectul de a scurta picioarele, torsul și partea inferioară a corpului.
Poartă negru în combinație cu dungi verticale plus tocurile de rigoare. Efectul scontat este maxim.
Dacă ești mică de înălțime ferește-te de pantalonii largi, de cei cu talia joasă și de bluzele XXL purtate cu colanți.