Tarte cu pește și brânză

Tarte cu pește și brânză

Combinația de pește cu brânză este mai puțin cunoscută și mai puțin probată în bucătărie. Odată ce ai gustat combinația de pește cu brânză devii dependent de acest gust și începi să prepari din ce în ce mai multe rețete care să conțină cele două ingrediente. Și, că tot a venit vorba, ce spuneți de aceste minitarte cu pește și brânză?

Ingrediente

  • un pachet aluat foitaj congelat
  • un fir praz
  • o bucată cod decongelat
  • 2 ouă
  • 50 g cașcaval
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 1. Prazul tăiat rondele se călește în unt topit și se lasă aproximativ 10 minute la călit.
    2. Apoi, se adaugă codul bine curățat de eventualele oase și se lasă 2 minute pe foc apoi se retrage. Se lasă puțin să se răcorească și se amestecă cu ouăle bătute cu sare, piper și nucșoară.
    3. Din aluat se taie patru bucăți, pe mărimea formelor de copt tarte și acestea se pun în formele tapetate cu hârtie de copt.
    4. Se pune amestecul de praz, pește și ouă și apoi se taie și se repartizează cașcavalul. Se dă la cuptor pentru 30 de minute maximum.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise