Tarte cu migdale

Ingrediente:
Pentru aluatul de tarte:
► 300 g miere
► 350 g făină
► 4 ouă
► coaja de la o lămâie
► o linguriță bicarbonat
Pentru umplutură:
► 250 g migdale nesărate, coapte
Pentru crema caramel:
► 200 g zahăr
► 250 g unt
► 6-8 gălbenușuri
► zahăr vanilat

1. Se pune mierea la foc și se lasă să dea într-un clocot. Se ia de pe foc și, după ce s-a răcit, se pune într-un castron și se bate bine cu telul, adăugând gălbenușurile unul câte unul. La sfârșit, se adaugă bicarbonatul și coaja de lămâie rasă și făina cernută.
Se pun albușurile bătute spumă, se încorporează ușor și se obține o compoziție de tartă.
2. Separat, se topește zahărul, se adaugă untul, vanilia și gălbenușurile și se pun să fiarbă la baie de aburi până se obține o cremă caramel foarte bine legată.
3. Aluatul se împarte și se întinde în formele de tarte tapetate cu hârtie sau cu unt. Formele de tarte se așază pe o tavă și se coc la 140°C. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor, se lasă să se răcorească și se umplu cu crema caramel. Se presară migdale și se servesc.

Loading...