Ingrediente

  • 250 g făină de migdale
  • 200 g făină de grâu
  • 200 g zahăr pudră
  • un pachet unt + 10 g pentru uns forma
  • un ou
  • un gălbenuș
  • un plic zahăr vanilinat
  • 4 lingurițe lichior
  • o linguriță scorțișoară
  • 300 g dulceață de căpșune
  • 1. Se amestecă zahărul pudră cu cel vanilinat, cele două tipuri de făină și scorțișoară.
    2. Se adaugă oul bătut și untul cubulețe. Se amestecă, se toarnă și lichiorul, se amestecă iar. Aluatul se pune la frigider o oră, învelit în folie alimentară.
    3. Se unge cu unt o formă de copt, se întinde aluatul și se așază în formă. Se taie marginile care se lucrează din nou și se taie apoi în benzi.
    4. Se întinde dulceața, se așază deasupra benzile de aluat, ca un grilaj, se unge cu gălbenuț și se bagă o oră la cuptor.

    Sursa foto:Shutterstock