Tartă fragedă cu zmeură

Tartă fragedă cu zmeură

Cum să nu iubești gustul dulce-acrișor pe care îl are zmeura? Și când vine vorba despre mâncare, ce iubim este bun de exploatat! Eu zic să exploatăm fructul acesta minunat și să-l transformăm într-o tartă fragedă cu zmeură!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 75 g zahăr pudră
  • 140 g unt
  • 25 g făină de migdale
  • un ou
  • 250 g făină
  • un praf sare
  • Pentru crema de interior:

  • 300 ml lapte
  • 1/2 păstaie vanilie
  • un ou
  • un gălbenuș
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • o lingură făină
  • 100 g gem de zmeură
  • Pentru servit:

  • 300 g zmeură
  • 1. Pentru aluat, se amestecă bine cu degetele untul cu zahărul, se adaugă făina de migdale, sarea și oul.
    2. Se amestecă bine și apoi se adaugă făina în trei reprize. Când și făina a fost înglobată, aluatul se pune pentru două ore la frigider.
    3. Între timp, se prepară crema, pentru care oul, gălbenușul, zahărul, făina și amidonul se mixează. Laptele cu păstaia de vanilie se pun pe foc și, în momentul în care fierbe, se toarnă peste amestecul cu gălbenuș. Se repune pe foc și se amestecă pâna ce devine o cremă groasă care se lasă la răcit.
    4. Aluatul se întinde și se așază în forma de copt, se unge cu gemul, apoi se pune crema. Se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se scoate pe platoul de servit și se serveste cu zmeură pusă deasupra.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise