Tartă fragedă cu caise

tartă fragedă cu caise

Am cumpărat prea multe caise pentru mâncat așa că m-am dus în bucătărie și am meșterit o tartă fragedă cu caise! Copiii mi-au spus că este perfectă!…și eu le dau dreptate. 

Ingrediente pentru tartă fragedă cu caise:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● un ou

● 200 g unt
● 5 linguri apă rece

● un praf sare

● o lingură zahăr

Pentru umplutură:

● 6-8 caise

● un plic gelatină incoloră de decor
● 6 linguri pudră de migdale

● 3 linguri zahăr

1. Pentru aluat, se pune făina într-un vas, apoi se adaugă oul, sarea, zahărul, untul tăiat cubulețe și apa rece. Se frământă până se obține un aluat compact care se dă la rece 30 de minute.
2. Aluatul se întinde cu sucitorul și se așază în tava de copt.
3. Se înțeapă cu furculița și se presară pudra de migdale.
4. Se spală caisele, apoi se șterg de apă și se taie felii care se așază uniform în tava de tartă. Pe deasupra se presară zahărul și se dă tava la copt 40 de minute.
5. După răcirea completă, se garnisește tarta cu gelatina pentru decor preparată conform indicațiilor de pe pachet.

S-ar putea să-ți placă și…

 

Loading...