Tartă de ciocolată în crustă caramelizată

tartă de ciocolată în crustă caramelizată

Această tartă de ciocolată în crustă caramelizată este o adevărată capodoperă a gustului…Hm, ăsta să fie desertul de care o să fiu obsedată câteva luni de acum încolo? 

Ingrediente pentru tartă de ciocolată în crustă caramelizată:

Pentru aluat:

● 100 g fulgi de ovăz caramelizați
● 200 g biscuiți digestivi
● 100 g unt

Pentru umplutură:

● 200 g ciocolată
● 200 ml frișcă lichidă

● 3 ouă

Pentru servit:

● fulgi de migdale

1. Pentru aluat, biscuiții digestivi se fărâmițează și se amestecă bine cu fulgii de ovăz caramelizați zdrobiți și
se toarnă untul topit. Se amestecă și se pun într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 12 minute. Se lasă apoi să se răcorească.
2. Se fierbe frișca și, clocotită, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți. Se lasă 5 minute, se amestecă și apoi
se adaugă ouăle.
3. Se toarnă peste aluatul copt și se mai dă la cuptor pentru 20 de minute. Se servește cu fulgi de migdale.

S-ar putea să vă placă și…

Loading...