Tartă de ciocolată cu alune

Tartă de ciocolată cu alune

Nu cred că este cineva care va refuza o felie din această tartă cu ciocolată. Vă spun eu, peste 2-3 zile veți reeta rețeta că tare bună mai este!

Ingrediente:

Pentru aluat:

● 50 g alune de pădure neprăjite
● 130 g făină
● 2 linguri zahăr
● 70 g unt
● 1/4 linguriță sare
● un ou
● esență de vanilie

Pentru umplutură:

● 2 linguri amidon
● 480 ml smântână dulce pentru frișcă
● 200 g ciocolată amăruie
● 2 gălbenușuri
● un praf sare

Pentru decor:

● 25 g alune de pădure
● 50 g ciocolată amăruie
● 20 g unt
● frunzulițe de mentă

1. Pentru aluat, se prăjesc 8 minute alunele într-o tigaie, apoi se lasă să se răcească. Se pun în bolul robotului cu făina, sarea și zahărul. Se mixează, se adaugă untul, se mixează, se adaugă oul și vanilia și se amestecă pentru a obține aluatul.
2. Se adună aluatul într-o bilă care se învelește în folie alimentară și se lasă o oră la frigider.
Apoi, aluatul se întinde pe masa presărată cu puțină făină, se transferă în forma de copt și se taie marginile care depășesc tava. Se înțeapă fundul tartei cu furculița și se dă din nou la frigider pentru 30 de minute.
3. Pentru umplutură, amidonul se amestecă la bain-marie cu smântâna pentru frișcă și cu ciocolata ruptă bucățele, până ce aceasta se topește. Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se încorporează cele două gălbenușuri și praful de sare. Se toarnă în tava cu aluat, apoi se dă la copt 35 de minute. Se scoate și se decorează cu ciocolata topită împreună cu untul, alune de pădure și mentă.

Sursa foto:Shutterstock