Ingrediente pentru tartă cu varză și ouă:

Pentru aluat:

300 g făină

6 linguri ulei de măsline
100 ml apa minerală
un plic praf de copt
1/2 linguriță sare

un ou

Pentru umplutură:

1/2 căpățână varză dulce
o ceapă
200 g cubulețe de bacon
500 ml smântână de gătit
200 g cașcaval ras

5 ouă
o lingură ulei

nucșoară

sare și piper

1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele într-un vas și se frământă 2-3 minute, până se obține un aluat compact, care se dă la rece până la prepararea umpluturii.
2. Varza se taie fideluță și se fierbe 20 de minute. Separat, se fierb cele 4 oua sa fie moi.
3. În ulei, se călește baconul și se adaugă ceapa. Smântâna se amestecă cu oul crud, 100 g cașcaval, sare, piper și nucșoară. Se adaugă baconul cu ceapa.
4. Se întinde aluatul în tava de copt, se taie surplusul, se pune varza bine scursă și se toarnă amestecul de smântână. Se așază ouăle moi tăiate în două și se lasă la cuptor 45 de minute.

Sursa foto: Shutterstock

Vă invit să faceți și o varză a la Cluj! Nu vă este poftă?