Tartă cu șuncă

Tartă cu șuncă

Tot nu știam ce să pregătesc în seara asta…această tartă cu șuncă și praz este ceea ce voi pregăti astăzi! Știu sigur că va fi apreciată de toată familia!

Ingrediente

  • un pachet aluat de foietaj
  • 200 g bacon afumat
  • 150 g şuncă
  • 50 g caşcaval
  • 4 ouă
  • 400 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 1. Aluatul se întinde cu sucitorul,
    se transferă în forma de
    copt şi se dă la rece.
    2. Baconul se fierbe un minut
    în apă clocotită, se scurge şi
    apoi se prăjeşte 5 minute într-o
    tigaie antiaderentă. Se scoate
    pe şerveţele absorbante.
    3. Ouăle se bat cu smântâna,
    sare şi piper, în care se adaugă
    şunca tăiată cubuleţe şi baconul.
    4. Se toarnă în forma de copt
    şi se presară caşcavalul ras. Se
    lasă la cuptor 40 de minute.

    Surs foto:Shutterstock