Ingrediente:

Pentru aluat:

● 300 g făină
● 200 g margarină
● un ou
● o linguriță sare
● 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 500 g spanac proaspăt
● 150 g brânză telemea
● 100 ml smântână de gătit
● 3 ouă
● 100 ml lapte
● sare
● piper

1. Într-un bol se amestecă ingredientele pentru aluat, apoi se lasă 30 de minute la rece.
2. Se scoate, se taie ¾ din aluat, care se întinde și se transferă în tava de copt, iar restul se păstrează pentru model.
3. Spanacul se dă într-un clocot, se scurge și se așază peste aluat. Se pun bucăți de brânză și se toarnă amestecul de ouă- lapte- smântână, sare și piper.
4. Se modelează benzi de aluat care se așază peste amestecul cu spanac și ouă. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Sursa foto:Shutterstock