Tartă cu sfeclă și aluat de casă

tarta-cu-sfecla-si-aluat-de-casă

Am făcut această tartă cu sfeclă și aluat de casă într-o seară când nu aveam prea multe prin frigider sau prin cămară. Fiind atât de gustoasă am tot

repetat-o! 

Ingrediente pentru tartă cu sfeclă:

Pentru aluat:

● o cană făină
● 6 linguri apă
● 100 g margarină
● un praf sare

● un ou

Pentru umplutură:

● 150 g brânză de capră
● o sfeclă crudă
● puțin ulei

1. Pentru aluat, se amestecă bine ingredientele și se frământă până se obține o cocă potrivit de tare. Se lasă la rece 30 de minute, apoi se scoate aluatul și se întinde cu sucitorul pe masa presărată cu puțină făină.
2. Se transferă apoi în tava de copt și se unge cu puțin ulei folosind o pensulă.
3. Se pune un prim strat de brânză trecută prin răzătoare care se întinde uniform.
4. Se așază rondele fin tăiate de sfeclă, se stropește totul cu ulei și se dă la cuptor 25 de minute. Se poate servi atât caldă, cât și rece.