Tartă cu roșii

Ingrediente:
►8-10 roșii
►150 g unt
►100 g parmezan
►300 g făină
►un praf de sare
►2 gălbenușuri
►rozmarin
►ulei de măsline
►4 căței usturoi
►2-3 lingurițe oțet balsamic
1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă gălbenușurile, sarea, untul moale ţinut la temperatura camerei, parmezanul ras și se omogenizează. Se obține un aluat potrivit, ușor de întins. Se înfășoară în folie de plastic și se lasă la rece aproximativ o oră.
2. Se spală roșiile și se șterg. Se feliază și se condimentează cu sare, ulei, oțet balsamic și usturoi pisat. Se amestecă bine fără să se zdrobească roșiile și se lasă câteva minute.
3. Se întinde aluatul, se așază în forme speciale, rotunde și se pun feliile de roșii. Se bagă în cuptor și se servesc stropite cu ulei și rozmarin.

Loading...