XXXTartă cu prune caramelizate

Ingrediente:
Pentru aluat:
►8 ouă
►220 g unt
►4 linguri smântână
►un praf sare
►6 linguri zahăr pudră
►6 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
►150 g zahăr tos
►scorţişoară
►2 linguri lapte
►2-3 linguri unt topit
►un kg prune
►zahăr pudră pentru ornat

1. Se freacă untul cu zahărul, smântâna, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la final, făina cernută.
2. Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 150°C.
3. Între timp, se pregăteşte glazura caramel. Se topeşte zahărul. Se dă deoparte, se adaugă laptele şi untul, apoi se lasă la baie de aburi să se omogenizeze.
4. Se desfac între timp prunele, se spală, se presară cu scorţişoară şi zahăr vanilat şi se scufundă în zahărul caramel, apoi se aşază pe blatul aproape copt. Se mai bagă 10 minute să se rumenească. Se taie şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Loading...