Tartă cu prune

Tartă cu prune

Este toamnă așa că pregătim deserturi cu prune. Cea mai fragedă tartă cu prune pe care am mâncat-o vreodată este făcută după această rețetă!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • un ou
  • 90 g zahăr
  • sare
  • esenţă de vanilie
  • Pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 60 g zahăr
  • 250 g smântână dulce de gătit
  • esenţă de vanilie
  • 500 g prune
  • 100 g migdale feliate pentru servit
  • 1. Se amestecă la robot făina, untul tăiat cubuleţe, sarea, oul, zahărul şi esenţa.
    2. Se amestecă la viteză mică, apoi medie. Aluatul obţinut se dă o oră la frigider, învelit în folie alimentară. Apoi se întinde, se transferă în tavă, se înţeapă cu furculiţa.
    3. Pentru crema de interior, se amestecă la mixer ouăle, zahărul şi esenţa. Se adaugă smântâna şi apoi se toarnă în tavă.
    4. Se aşază felii de prune şi se coace 45 de minute. Se ornează cu migdale feliate.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise