TARTĂ CU MIX DE ARDEI

► Ingrediente
► 8-10 ardei diferite sortimente
►100 g margarină
►100 g pesmet
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
Pentru aluat:
►50 g drojdie
►125 ml apă călduță
►350 g făină
►4 linguri ulei de masline
►2-3 căței usturoi

► Preparare:
1. Se pregătește maiaua din drojdie amestecată cu apă călduță, puţină făină și sare. Se lasă la dospit câteva minute.
2. Se cerne făina şi se amestecă cu maiaua, uleiul și usturoiul pisat. Se frământă și se lasă să crească 30 de minute.
3. Separat, se spală ardeii și se taie cubulețe. Se călesc în margarina topită în prealabil și, după ce s-au înmuiat, se adaugă pesmetul. Se presară sare, piper și se lasă să se răcorească. Se întinde aluatul în formele unse cu ulei și se adaugă umplutura. Se coace la 150°C.

Loading...