Tartă cu mazăre

Ingrediente:
Pentru aluat:
►200 g făină neagră
►100 g unt
►50 ml apă
►un praf sare
Pentru umplutură:
►100 g mazăre conservată
►100 g bacon
►o ceapă
►2 ouă
►500 ml lapte
►100 g caşcaval ras
►sare ►piper

1. Pentru aluat, se amestecă făina şi untul cu vârful degetelor, se face un gol şi se pun sarea şi apa rece. Apoi, cu mâna, se începe amestecarea de la mijloc spre margini. Se frământă cât mai puţin posibil şi se adună alutul într-o bilă care se dă la rece pentru 30 de minute.
2. Se gustă mazărea din conservă şi, dacă nu este fiartă, se pune pe foc şi se fierbe.
3. Între timp, în tigaie fără grăsime, se rumenesc baconul cu ceapa şi mazărea bine scursă.
4. Ouăle se bat foarte bine, se pun laptele şi caşcavalul şi apoi se amestecă cu mazărea. Se adaugă sare şi piper.
5. Aluatul se întinde şi se aşază în forma de copt, se toarnă amestecul de umplutură şi se dă la cuptor pentru 35 de minute.

Loading...