Tartă cu lapte și mere

Tartă cu lapte și mere

După atâta cozonac merge și o tartă cu lapte și miere, nu-i așa?

Ingrediente

Pentru aluat:

● 200 g făină
● 100 g margarină
● un praf zahăr
● 8 linguri apă

Pentru umplutură:

● 5 mere
● 2 linguri miere
● 2 linguri zahăr
● 100 g unt

Pentru coacere:

● 4-5 linguri lapte condensat

1. Pentru aluat, apa, margarina şi un praf de zahăr se pun pe foc. Când margarina s-a topit, se stinge focul, se pune făina dintr-odată şi se amestecă obţinând aluatul. Se scoate din vas, se întinde şi apoi se transferă în forma de copt tarta.
2. Pentru umplutură, toată cantitatea de mere se curăţă de coajă, se feliază şi se pun într-o tigaie cu unt, zahăr şi miere. Se lasă pe foc până ce merele se caramelizează.
3. Se pun merele în forma de copt, peste aluat, apoi se acoperă
cu laptele condensat.
4. Tarta se coace 20 de minute.