Tartă cu lapte condensat

Tartă cu lapte condensat

Când găsiți conserve cu lapte condensat, nu stați pe gânduri și cumpărați câteva. Din când în când ne desfătăm cu niște rețete minunate pe bază de lapte condensat cum este această tartă cu lapte condensat.

Ingrediente:

  • o conservă lapte condensat dulce aprox.350 g
  • 150 g biscuiți digestivi
  • 75 g unt
  • 3 banane
  • 250 ml frișcă lichidă
  • o lingură zahăr

Pentru servit:

  • o banană
  • ciocolată albă și neagră
  • câteva frunze de mentă

1. Cutia de lapte condensat se curăță de etichetă și se pune la fiert timp de 45 de minute la oala sub presiune, din momentul
în care începe să fluiere oala. Se retrage de pe foc și se lasă să se răcească în totalitate. După răcirea completă, se scoate conserva, se desface și se golește.
2. Se topește untul, iar biscuiții se mărunțesc și se amestecă cu untul. Se pune amestecul într-o formă cu pereți detașabili. Se dă
la rece pentru 30 de minute.
3. Peste stratul de biscuiți întărit se pune conținutul conservei de lapte condensat, apoi un strat de rondele de banane.
4. Se acoperă cu frișca bătută cu zahăr și se lasă o oră la frigider. Se servește cu ciocolată rasă, rondele de banane și mentă.

Sursa foto: Shutterstock