Tartă cu lămâie

Tartă cu lămâie

Ai tot auzit de rafinatele deserturi franțuzești dar nu ai avut ocazia să pregătești și tu așa ceva? Respectă rețeta noastră și vei face cea mai bună tartă cu lămâie pe care ai gustat-o vreodată!

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g făină

  • 120 g unt
  • un ou
  • 75 g zahăr pudră
  • 25 g făină de migdale
  • un praf sare
  • Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • coaja a două lămâi
  • 145 ml suc de lămâie
  • 270 g unt
  • 1. Pentru aluat, se freacă puțin untul apoi se adaugă zahărul, făina de migdale, sarea, oul și făina.
    2. Se amestecă și se lasă aluatul la frigider pentru o oră. Apoi se întinde, se transferă în forma de copt și se coace 25 de minute, cu boabe de fasole deasupra, care se scot apoi și se aruncă.
    3. Pentru cremă, se amestecă ouăle, zahărul, coaja și sucul de lămâie. Se pune amestecul la bain-marie și se fierbe 30 de minute până ce se obține o cremă groasă. Se lasă la răcit, se pune untul și se amestecă 5 minute la mixer. Se lasă la frigider.
    4. Crema se toarnă în forma de tartă coapta și se servește.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise