Tartă cu ficat de porc

tartă cu ficat de porc

O doamnă guvernantă, nemțoiacă mai în vârstă, mi-a dat rețeta asta se tartă cu ficat de porc. Atât de fină este tarta asta, ca la restaurantele de 5 stele! 

Ingrediente pentru tart cu ficat de porc:

Pentru aluat:

● 150 g margarină rece
● 250 g făină

● un praf sare ● un ou
● 3 linguri bulion

● 2 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 500 g ficat de porc
● 3 cepe

● 50 g unt

● 500 ml lapte
● 2 ouă

● 150 ml smântână grasă
● sare ● piper

Pentru decor:

● amestec de piper
● ardei iuți

1. Pentru aluat, se frământă ingredientele într-un bol, după care se pune aluatul format la rece, 30 de minute.
2. Ficatul se pune la fiert în lapte.
3. Între timp, cepele tăiate mărunt se călesc în untul topit. Se scurge ficatul și se mixează cu cepele.
4. Se adaugă ouăle bătute și amestecate cu smântâna, se potrivește gustul de sare și piper.
5. Aluatul de tartă se întinde în tavă, după care se pune compoziția de ficat și se lasă la cuptor 30 de minute, la foc
mediu. Se ornează cu amestec de piper și ardei iute.