Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

Nu refuz niciodată o felie de tartă aperitiv dar tartă cu dovleac nu am mai mâncat până acum! Este senzațională!

Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj
  • 500 g pulpă de dovleac
  • 100 g șuncă
  • 40 g cașcaval ras
  • 3 ouă
  • o ceapă
  • 100 ml smântână
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 50 g migdale
  • 1. Miezul de dovleac se taie cuburi care se pun la fiert în apă clocotită pentru 10 minute.
    2. Între timp, ceapa tăiată se rumenește în ulei, iar dovleacul se scurge și se mărunțește cu furculița.
    3. I se adaugă ceapă, șunca tăiată cuburi mici, cașcavalul ras, smântâna si ouăle. Se potrivește gustul de sare,
    piper și nucșoară.
    4. Aluatul se așază în forma de copt, se înțeapă pe alocuri și se toarnă amestecul cu dovleac. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute. Se servește cu fulgi de migdale pe deasupra.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise