Tartă cu ciocolată și alune de pădure

tartă cu ciocolată și alune de pădure

De când am văzut într-un restaurant această tartă cu ciocolată și alune de pădure tot am visat să o reproduc acasă. Am făcut-o ieri! Este divină! 

Ingrediente pentru tartă cu ciocolată și alune de pădure:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 200 g unt

● 1/2 linguriță cacao
● un ou

● 2 linguri zahăr

● un praf sare
● 5 linguri apă rece

Pentru umplutură:

● 150 g alune de pădure
● 250 g ciocolată neagră

● 200 ml frișcă lichidă
● 10 g unt

● cacao pentru servit

1. Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obține o cocă potrivit de tare, care se dă la rece 20 de minute. Aluatul se întinde apoi se
transferă în forma de copt și se taie marginile.
2. Se acoperă aluatul cu hârtie de copt, se umple cu boabe de fasole și se coace 30 de minute.
3. Pentru umplutură, se fierbe frișca și se toarnă peste ciocolată, se amestecă, se pun untul și alunele mărunțite. Se lasă să se răcească.
4. Se umple apoi aluatul copt cu crema de ciocolată și se dă la rece pentru o oră. Se servește presărată cu cacao.

O altă rețetă care se bucură de succes este această tartă cu portocale!